Informatie  “Nachtvispas Bussloo”

Legaal nachtvissen op recreatieplas “Bussloo”
Vanaf 2004 is het toegestaan om het hele jaar door ’s nachts te vissen op Bussloo.
Hiervoor is het wel nodig om in het bezit te zijn van een “Nachtvispas Bussloo”
Om Bussloo voor een ieder visbaar te houden, is er besloten om maximaal 130 nachtvispassen uit te geven. Deze bestaan nu nog uit vaste en roulatiepassen. Vanaf 2022 is het niet meer mogelijk om voor een vaste nachtvispas in aanmerking te komen en laten wij vanaf dit jaar alle vaste nachtvispassen langzaam verdwijnen dan wel door inlevering dan wel door innamen. Door het grote animo is de wachtlijst behoorlijk gegroeid en is de doorlooptijd op het ogenblik ± 3,5 jaar. Om dit wachten wat te bekorten, worden er vanaf 2022 ook extra roulerende nachtvispassen uitgegeven. Deze rouleren door de wachtlijst. Met een roulerende nachtvispas mag je één jaar vissen. Daarna gaat de pas naar de volgende visser in de wachtlijst.

Voorwaarden.
Om in het bezit te komen van de pas worden er enkele voorwaarden gesteld. De kosten van de pas worden bepaald door de vergoeding die Leisurelands aan ons vraagt en de administratiekosten, bijv. voor het aanmaken van de pas. Met het restbedrag wordt jaarlijks een uitzetting met spiegel- of schubkarpers gedaan. Eenmaal op de wachtlijst geplaatst, ben je zelf verantwoordelijk voor het up to date houden van je gegevens. Bij verhuizing, verandering van e-mail adres of telefoonnummer e.d. wordt er verwacht dat je zelf actie onderneemt en de gewijzigde gegevens aan ons door geeft. Gebeurt dit niet dan gaan we niet zoeken om je te bereiken, maar word je van de lijst afgevoerd. Eenmaal in bezit van de vaste of roulerende pas word er van je verwacht dat je actief deelneemt in het lopen van onderlinge controles en je houdt aan de “Extra vergunningsvoorwaarden” (zie bijlage 1. Extra vergunningsvoorwaarden) De regels van het spel zijn vastgelegd en daar hebben we ons allemaal aan te houden. Voor de pashouders geldt: bij het ontvangen en tekenen van de pas is een ieder akkoord gegaan met de extra vergunningvoorwaarden en dus moet een ieder zich hier dan ook aan houden. Houd je je niet aan de regels dan volgt er onmiddellijk een waarschuwing. Deze wordt schriftelijk bevestigd. Bij een tweede waarschuwing volgt onmiddellijke inname van de nachtvispas en is het de eerstkomende vijf jaar ook niet mogelijk om opnieuw op de wachtlijst geplaatst te worden. Deze waarschuwingen kunnen worden uitgedeeld zowel het niet houden aan de extra vergunningsvoorwaarden of het niet nakomen van de controle verplichtingen

Onderlinge controles.
Elke maand, behalve in december, januari, februari en maart, worden er ’s avonds controles gelopen. Per maand zijn er groepshoofden aangesteld en word je ingedeeld in de maand daar plaats is.
Er kan niet gekozen worden voor een maand. Wel schuif je elk jaar een maand door. Mensen met een roulatiepas worden ingedeeld in de eerste controle maanden (april en mei). Het aantal te lopen controles varieert van 4 tot 6 avonden per jaar in de maand waarin je bent ingedeeld. Bij het plannen van de controleavonden wordt door de groepshoofden geen rekening gehouden met reisafstanden. Dit houdt in dat er voor mensen die ver af wonen geen weekenden vrij worden gehouden. Uiteraard kun je wel aangeven of er vakanties gepland zijn o.i.d. zodat hier om heen gepland kan worden.

Wat is de bedoeling van deze controles?

De bedoeling van deze controles is om te controleren of iedereen die aan het nachtvissen is ook daadwerkelijk in het bezit is van een bussloo nachtvispas en in hoeverre pashouders zich houden aan de extra vergunningsvoorwaarden.

Plaatsing op de wachtlijst.
Wil je op de wachtlijst worden geplaatst stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld hierin alvast de volgende gegevens:
-----------------------------------------------

Onderwerp: Ik wil graag op de wachtlijst geplaatst worden.

Naam en voornaam: . . . . . . . . . . . .

E-mail adres: . . . . . . . . . . . . . . . . .
Adres: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Postcode: . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Woonplaats: . . . . . . . . . . . . . . . . .
Telefoon: . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Geboortedatum: . . . . . . . . . . . . . .
-----------------------------------------------

Na het ontvangen van deze aanvraag, ontvangt u binnen een paar werkdagen een e-mail met onze vergunningsvoorwaarden. Gaat u akkoord met onze voorwaarden dan ontvangt van ons een e-mail met uw aanmelding en de positie op de wachtlijst. Als u niet akkoord gaat met onze voorwaarden dan kunnen wij u helaas niet plaatsen op onze wachtlijst.

Als er persoonsgegevens veranderen in de loop van de jaren dan is het uw eigen verantwoording om dit aan ons te melden. De consequentie van oude persoonsgegevens kan helaas zijn dat wij u niet kunnen benaderen via e-mail en u wordt dan verwijderd van deze wachtlijst.